YILBAŞI DEKORASYON FİKİRLERİ

yılbaşı dekorasyon

Işıl ışıl sokaklar, kırmızı hediye kutuları ve kış temalı kartpostallar… Tüm dünyanın heyecanla beklediği o büyük gün yaklaşırken yeni yılın gelişini kutlayan detaylar da birer birer ortaya çıkıyor. Tabii en yakınların bir araya geldiği yılbaşı akşamlarına dair planlar da en ince detayına kadar düşünülmeye başlıyor. Bununla birlikte, yandan sevdiklerinizle unutulmaz bir yılbaşı akşamı geçirmek için sadece ne yaptığınız değil, yeni yıla nerede ve nasıl girdiğiniz de önem taşıyor. Yeni yıla peri masallarını aratmayacak güzellikte tematik bir ortamda girmek istiyorsanız, en güzel yılbaşı dekorasyon fikirleri için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

yılbaşı dekorasyon

Yeni Yıla Evde Girenler İçin Yılbaşı Dekorasyon Önerileri

Yılbaşı akşamını dışarıda geçirmek bir seçenek olsa da yeni yıla evde girmenin konforu paha biçilemez. Nitekim herkesin bir araya gelerek oyunlar oynadığı, yılbaşına özel etkinliklerin düzenlendiği ev partilerinde eğlence ve konfor da ayrılmaz bir ikili oluyor. E tabii evinizin normal düzeni yılbaşı akşamına uygun bir atmosfer sunmayabilir. 

Yeni yıla yepyeni bir başlangıç yaparak girmek istiyorsanız, yılbaşı süs ve aksesuarları ile evinize küçük küçük dekoratif dokunuşlar yapmayı deneyebilirsiniz. Bazı temel yılbaşı dekorasyon ürünleri ile hayata geçirebileceğiniz çeşitli pratik fikirler var; fakat önce cevaplandırılması gereken bazı sorular var:

  1. Yılbaşı Çam Ağacı Ne Zaman Süslenir?

Sıra kusursuz bir yılbaşı ev dekorasyonu düzenlemeye gelince yeni yıla dair umutlarınızı simgeleyen bir ağaç süslemek klasik ama iyi bir fikir olabilir. Odanızın bir köşesinde dursa bile yılbaşı heyecanını evinizin tamamına yayacak bir yılbaşı çam ağacı ile ilham verici bir atmosfer yaratabilirsiniz. Peki yılbaşı ağacı ne zaman süslenir? Sabit bir kural olmasa da yılbaşı çam ağaçları genellikle aralık ayının ortasında süsleniyor. Bu ikonik ağaçlar yeni yıla dair umutları simgelemek için özellikle salonlardaki yerini bir süre daha korumaya devam ediyor.

  1. Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Salonun başköşesine yerleştirilmiş bir yılbaşı ağacı yeni yıl ruhunu evinize taşımanız için yeterli. Bununla birlikte yılbaşı süsleri olmadan ağacınız sade ve sönük görünebilir. Bu yüzden yılbaşında ev dekorasyonunuzu güzelleştirmek için hangi süsleri ne şekilde kullandığınız da büyük önem taşıyor. Farklı renk ve büyüklüklere sahip yılbaşı topları, ağacınızın göz kamaştırıcı olmasını sağlayan LED aydınlatmalar ve tepesine konumlandıracağınız dekoratif bir obje ile kusursuz bir süsleme yapabilirsiniz.

Yılbaşı ağacı süslemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Ağacı odanızın en güzel yerine yerleştirdikten sonra dolgun ve doğal görünmesi için dallarını kabartın.
  • Büyük bir yılbaşı ağacı süslüyorsanız küre şeklindeki renkli ampuller, küçük ağaçlar için de şerit LED ışıklar kullanarak dekorasyonunuzu aydınlatın.  LED aydınlatmalar yılbaşı ağacınızı süslemenin olmazsa olmazlarından. Peri ışığı olarak da adlandırılan bu lambaları ağacınızın etrafına dolayarak aydınlık ve mutlu bir yıl dileğinizi ifade edebilirsiniz. Aynı zamanda bu aydınlatmaları, yılbaşı akşamının bir bölümünde ışık kaynağı olarak kullanırsanız samimi ve sıcak bir ortam hissini güçlendirebilir, yeni yılı ışıl ışıl karşılayabilirsiniz.
  • Ağacınıza ışıltılı bir görünüm kazandırmak için hediye kutuları, yıldız figürleri, dekorasyon çanı ve top gibi yılbaşı süsleri kullanın. Yıldız, kar, kozalak gibi pek çok şekle ve cam, porselen, seramik, keçe, plastik gibi pek çok materyale sahip yılbaşı toplarını dallarına takarak yılbaşı ağacınızı gönlünüzden geçtiği gibi dekore edebilirsiniz. Böylece yeni yıl heyecanınızı özgün bir şekilde yansıtabilirsiniz.
  • Yılbaşı ağacınızın tepesine koyabileceğiniz dekoratif objeler arasında yıldızdan kar tanesine, geyikten Noel Baba’ya kadar pek çok farklı seçenek bulunuyor. Bunlara ek olarak, sizin için önem sahibi bir nesneyi de yine aynı şekilde yılbaşı ağacınızın üzerine koyarak eşsiz ve özgün bir yılbaşı ağacı süslemesi yapabilirsiniz.
  • Ağacınıza son bir dokunuş yaparak dallarına kar spreyi sıkın ve kış atmosferini evinize taşıyın.

Son olarak, yılbaşı ağacınızın altına yerleştireceğiniz yeni yıl hediyeleriniz belki de ağacınızın en önemli parçası olabilir. Akşamı birlikte geçireceğiniz sevdikleriniz için özenle seçtiğiniz, hepsi birbirinden kıymetli hediyeler rengarenk paketleri ve içlerinde sakladıklarıyla akşamınıza heyecan ve canlılık katacak.

yılbaşı dekorasyon

Yılbaşı Masası Dekorasyonu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yılbaşı akşamında en uzun zamanı özenle hazırladığınız yılbaşı masasında geçireceksiniz. Bu sebeple yılbaşında sevdiklerinizle unutulmaz bir akşam yaşamak için masanızdaki her bir detayın düşünülmüş olması gerekiyor. Özel bir yılbaşı masası dekorasyonu aynı zamanda mutlu bir yıl geçirme dileğinizi yansıtacağı için büyük bir öneme sahip. 

Özenli ve düzenli bir yılbaşı masasının sırrı için kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: Yılbaşı masası nasıl hazırlanır? Yılbaşı akşamında misafirlerinizle birlikte konforlu bir akşam geçirmeniz için masanızda kusursuz bir düzen yaratmalısınız. Hatta birkaç küçük dokunuşla yıl boyu gıptayla konuşulacak bir masa düzeni kurmak bile mümkün. 

Etkileyici bir yılbaşı masası hazırlamak için püf noktalar:

  • Yılbaşı sofrasını düzenlemeye başlarken öncelikle yılbaşı menünüzü belirlemelisiniz. Kaç çeşit yemek olacağı, bunların kaçının masada yer alacağı gibi konular masanızda yemeklerin ne kadar yer kaplayacağını belirleyecek.
  • Bunun yanı sıra, evinizde kaç kişiyi konuk edeceğiniz de yılbaşı ziyafetlerinde belirleyici bir rol üstleniyor. Bu yüzden yılbaşı akşamına dair yapmanız gereken ilk plan yeni yıla kimlerle gireceğinizi belirlemek olmalı. Kişi listesine karar verdiğinizde bir sonraki adım olarak kimin nereye oturacağını planlamak gerekiyor. Böylece en ince detayına kadar düşünülmüş bir mükemmel bir yılbaşı masasına imza atabilirsiniz. 
  • Sonraki adımda her bir misafir için masaya yerleştireceğiniz yemek servisleri ile ara sıcaklar, çerezler ve atıştırmalıklar gibi masada ortak olarak servis edilecek yemeklerin yerlerini belirleyebilirsiniz. 
  • Masanızda yemeklere ayrılan bölüm net olarak belirlendiyse, yılbaşı ruhunu yansıtacak süslemeleri nasıl konumlandıracağınızı planlamaya başlayabilirsiniz. Yılbaşı masası için yeni yılı temsil eden kırmızı, beyaz ve yeşil tonlarını tercih edebilir; ya da evinizin genel havasına uyacak farklı renkleri değerlendirebilirsiniz. Tabii bu renklerin yemek takımınızla da uyumlu olması gerektiğini unutmayın.

Yılbaşı masasının düzenine dair yapılacaklar aslında bu kadar; ancak bu adımları uygularken dikkat edeceğiniz birkaç ipucu o akşam için hayat kurtarıcı olabilir. 

  • Öncelikle, yılbaşı masanıza boyutları nispeten küçük olan servis tabakları yerleştirerek alan tasarrufu sağlayabilirsiniz. Böylece süs ve dekorlarla masanızı daha albenili hale getirebilirsiniz.
  • Yılbaşı masanızın ortasında yerini alacak yılbaşı temalı bir çiçek ile hem ortama sıcak bir hava katabilir hem de estetik bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Çiçeğinizi seçerken tercihinizi kozalaklar, kokina çiçekleri ve çam iğnelerinden yana kullanarak ilham verici bir atmosfer oluşturabilirsiniz. 
  • Misafirlerinizin her biri için küçük hediyeler hazırlamak, yılbaşı akşamında masanın etrafında toplanır toplanmaz yeni yıl heyecanını hissetmenizi sağlayabilir. Kutlama kartlarından kişiye özel hediyeliklere kadar geniş bir yelpazeden seçebileceğiniz bu hediyeleri konuklarınızın tabaklarının üzerine bırakabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, yılbaşı dekorasyonu çam ağacı süslemelerinden detaylı bir masa düzenine kadar her noktada epey dikkat gerektiriyor. Tüm bu adımları kafanızda belirlediğiniz takdirde, yeni yıla hazırlık yaparken hiçbir pürüzle karşılaşmadan yılbaşı masanızı hazırlayabilirsiniz.